«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη ανήλικη Ρομά για κλοπές στην Πάτρα


Η δράστιδα προσέγγιζε ηλικιωμένους και τους αφαιρούσε κοσμήματα και χρήματα

Έως τώρα έχουν εξιχνιασθεί έξι περιπτώσεις κλοπών
Συνελήφθησαν, χθες (16-12-2014) το πρωί, στην Πάτρα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, μια ανήλικη Ρομά, ηλικίας 14 ετών και ο πατέρας της ηλικίας 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Ειδικότερα...
χθες το πρωί στην Πάτρα, η δράστιδα προσέγγισε έναν 85χρονο ημεδαπό και προσποιούμενη ότι ενδιαφέρεται να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του, κατάφερε να του αφαιρέσει μια ατζέντα που περιείχε διάφορα προσωπικά του έγγραφα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας οι οποίοι εντόπισαν την δράστιδα στην Πάτρα και την συνέλαβαν.

Από την προανάκριση που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, η δράστιδα είχε διαπράξει, στην Πάτρα, το τελευταίο τετράμηνο, με τον ίδιο τρόπο δράσης, άλλες τρείς περιπτώσεις κλοπών με θύματα ηλικιωμένους άνδρες, ενώ συμμετείχε και σε δύο διαρρήξεις οικιών.

Η 14χρονη από την παράνομη δράση της είχε αποκομίσει το χρηματικό ποσό των (1520) ευρώ και κοσμήματα που η αξία τους ξεπερνά τις (3000) ευρώ.

Ο 52χρονος πατέρας της 14χρονης συνελήφθη από τους αστυνομικούς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος δύο αλλοδαπών στην Πάτρα
Δράστες είναι τρεις ημεδαποί, ενώ αναζητείται ένας συνεργός τους
Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ληστεία που έλαβε χώρα στις (12-2-2014) νωρίς το πρωί, στην Πάτρα, έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με θύματα δύο αλλοδαπούς άνδρες, υπηκόους Τσεχίας και Μολδαβίας, ηλικίας 39 και 23 ετών αντίστοιχα.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα – δικογραφία για ληστεία από κοινού, σε βάρος τριών ημεδαπών ανδρών ηλικίας 61, 25 και 22 ετών.
Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει ακόμη ένας συνεργός τους, ο οποίος αναζητείται.
Ειδικότερα.στις (12-12-2014) νωρίς το πρωί, στην Πάτρα, ο 25χρονος , ο 22χρονος και ο συνεργός τους που αναζητείται, ενεργώντας υπό τις εντολές του 61χρονου επιτέθηκαν στους παθόντες και με τη χρήση σωματικής βίας τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (280) ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα και τα πορτοφόλια τους, που περιείχαν διάφορα προσωπικά έγγραφα.
Από την προανάκριση και τις έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των τριών ημεδαπών δραστών.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. 
Ολοκληρώθηκε έρευνα από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε βάρος ιατρών και διοικητικού υπαλλήλου γενικού νοσοκομείου, σε νησί του Βορείου Αιγαίου

Η έρευνα αφορούσε σε έξι γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και έναν πρώην διοικητικό Διευθυντή του Νοσοκομείου για διαφθορά, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, καθώς και αδικαιολόγητου πλουτισμού

Διαπιστώθηκε αναντιστοιχία μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των τραπεζικών τους καταθέσεων, που ξεπερνά το ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ για το χρονικό διάστημα 2005-2011

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, ολοκληρώθηκε έρευνα, στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με περιπτώσεις διαφθοράς, κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος και αδικαιολόγητου πλουτισμού, από έξι ιατρούς και πρώην διοικητικό Διευθυντή γενικού Νοσοκομείου, σε νησί του Βορείου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας εξετάστηκε μεγάλος αριθμός φορολογικών και τραπεζικών δεδομένων, ενώ πραγματοποιήθηκε άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου για τα παραπάνω επτά (7) φυσικά πρόσωπα, για τη χρονική περίοδο από το έτος 2005 έως και το έτος 2011.

Από την ανάλυση και επεξεργασία των διαθέσιμων τραπεζικών και φορολογικών δεδομένων, προέκυψε αναντιστοιχία μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των πραγματοποιούμενων τραπεζικών καταθέσεων στους λογαριασμούς των επτά (7) φυσικών προσώπων, για το υπό εξέταση χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι οι τραπεζικές καταθέσεις, που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους, υπερβαίνουν το σύνολο των δηλωθέντων εισοδημάτων.

Πιο αναλυτικά, η αναντιστοιχία, όπως προέκυψε, ξεπερνά το ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ συνάγεται ότι απέκρυψαν εισοδήματα διαπράττοντας με αυτόν τον τρόπο εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Για το σύνολο των αποτελεσμάτων της έρευνας, τα οποία παρατέθηκαν σε σχετική «Έκθεση Παράθεσης Φορολογικών και Τραπεζικών Δεδομένων», ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς επίσης και η αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) για τη διενέργεια περαιτέρω εκτεταμένου φορολογικού ελέγχου.
 
Δραστηριότητα αστυνομικών ελέγχων στο λιμάνι της Πάτρας

Συνελήφθησαν (7) διακινητές και (69) μη νόμιμοι μετανάστες



Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, διακινητών και μη νόμιμων μεταναστών που προέκυψαν από ελέγχους αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο κεντρικό λιμάνι της Πάτρας, το χρονικό διάστημα από 1/11/2014 έως 30/11/2014.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο λιμάνι της Πάτρας, (7) διακινητές  μη νόμιμων μεταναστών, υπηκοοτήτων Ελλάδας, Γερμανίας, Ρουμανίας, Αλβανίας και Συρίας σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση μεταφοράς συνολικά (7) αλλοδαπών υπηκόων Συρίας, Αλβανίας, Αφγανιστάν και Ιράν, που κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, στην Ιταλία.

Επίσης, το ίδιο χρονικό διάστημα κατά τους διαβατηριακούς ελέγχους που η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί στο λιμάνι, συνελήφθησαν ακόμη (62) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, Συρίας, Αφγανιστάν, Παλαιστίνης, Ιράν, Ιράκ, Βουλγαρίας, Γκάμπιας, Νιγηρίας και Λιβάνου, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταβούν ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία με πλαστά ή κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Κατά τους ελέγχους, κατασχέθηκαν πολλά πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ όλοι οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στις Λιμενικές Αρχές και μετά το σχηματισμό των δικογραφιών σε βάρος τους οδηγηθήκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.