«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Η «Ανδρομέδα»…θα ρίξει το «φως της» στο Καινούργιο Αγρινίου!

«ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ 6-7-8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΝΤΟΚΑ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

 Ο Σπύρος ΝΙΚΟΛΑΟΥ και το μουσικό σχήμα «Ανδρομέδα»  συνεχίζουν και φέτος τις καλοκαιρινές τους συναυλίες. Στο πρόγραμμά  τους επιλέγουν   τις πιο σημαντικές στιγμές του ελληνικού τραγουδιού από το έντεχνο - λαϊκό - παραδοσιακό και ρεμπέτικο.
Ένα μουσικό ταξίδι που απλώνεται από τον ψίθυρο ως την κραυγή, από το οικείο μέχρι το απόκοσμο ένα παιχνίδι ρυθμών και ηχοχρωμάτων. Ένα πρόγραμμα που πρωταγωνιστούν η αλήθεια, το συναίσθημα, η επικοινωνία και το όραμα. 

Το  μουσικό σχήμα απαρτίζουν:
Σπύρος Νικολάου τραγούδι
Τάκης Φωλιάς  κιθάρα και τραγούδι
Νιόνιος Ρηγάλος Μπουζούκι
Κώστας Πατσιαλός Πλήκτρα»

«ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ»:Θα ήθελα να ’σαι εδώ…πάντως μη μου πεις πως δεν σε προειδοποίησα!
Εμείς οι εμμένοντες κι επιμένοντες στο να πασχίζουμε να καταθέσουμε μια Ποιοτική Πολιτιστική Πρόταση…Σε προσκαλούμε!!
Έχουμε πολλά να σου δώσουμε…μα πιότερο την αύρα της ψυχής μας, σ’ αυτή τη φάση της ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!!!

Δημήτρης Ντόκας

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς της Κάτω Χρυσοβίτσας Θέρμου

Μάχη αυτοθυσίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που ξέσπασε σήμερα μετά το μεσημέρι στην Κάτω Χρυσοβίτσα Θέρμου Τριχωνίδας, δίνουν οι Πυροσβέστες!
Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς τους τραυματίστηκαν, το απόγευμα από ρίψη νερού από αεροπλάνο (τύπου καναντέρ), δύο πυροσβέστες.  Ο ένας περισσότερο σοβαρά διακομίστηκε στο νοσοκομείο στο Ρίο Πάτρας και ο άλλος στο νοσοκομείο Αγρινίου.
Επιχειρούν....

Πυρκαγιά στην Χρυσοβίτσα Θέρμου Τριχωνίδας

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Χρυσοβίτσα Θέρμου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας είναι άμεση και με τη συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών προσπαθούν να τη θέσουν «υπό έλεγχο»….

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Σπύρος Νικολάου: Πώς να σωπάσω!


«Πράσινο φως» στη χρήση χώρου 30 στρεμμάτων στην Αιτωλοακαρνανία για το Δημοπρατήριο Αγροτικών Προϊόντων

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρά ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την στήριξη και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και της παραγωγής, με τελευταία εξέλιξη το «πράσινο φως» που δόθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), ώστε να χρησιμοποιηθεί χώρος τριάντα στρεμμάτων (μαζί με κτίριο) για τη δημιουργία Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων και Προϊόντων Ιχθυοκαλλιέργειας στην Αιτωλοακαρνανία.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με αίτημά της το καλοκαίρι του 2013, ζητούσε....

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός για κλοπές στο Αγρίνιο
Συνελήφθη, χθες (27-8-2014) το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρίνιου, ένας 37χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές.
Ειδικότερα...

Συνάντηση μελών της Συνέλευσης με το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο Αγρινίου

Το απόγευμα της Τετάρτης 27 Αυγούστου 2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση ενημέρωσης και συζήτησης στα γραφεία του συλλόγου των εργαζομένων στο Δήμο Αγρινίου, ανάμεσα στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου και μελών της «Λαϊκής Συνέλευσης – Ανυπότακτο Αγρίνιο». Στη συνάντηση αναπτύχθηκαν όλα τα κρίσιμα και σοβαρά ζητήματα, των υπαλλήλων του Δήμου και του φορέα.
Τα μέλη της Συνέλευσης ενημερώθηκαν καταρχάς για τα προβλήματα των εργαζομένων και τις συνθήκες γαλέρας, που σχεδιάζουν και υλοποιούν οι κυβερνητικές πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων, καθώς και οι τρόποι αντίστασης, που μπορούν να αναληφθούν, για την αντιμετώπιση τους.
Επισημάνθηκαν και....

Πραγματοποίηση 1ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα τις «Μικρές Κοινωνίες- Μικρές Επιχειρήσεις- Μικρές Πόλεις και Χωριά»

Το Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης "Θωμάς και Αφροδίτη Παπανίκος" (ΙΤΑΘΑΠ), σε συνεργασία με το Αθηναϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης & Έρευνας (ΑΘΙΝΕΕ), πραγματοποίησε το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριό του με θέμα «Μικρές Κοινωνίες- Μικρές Επιχειρήσεις- Μικρές Πόλεις και Χωριά», τη Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014 και την Τρίτη 26 Αυγούστου, στο ξενοδοχείο Τιτάνια, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα. Οι εναρκτήριες ομιλίες του συνεδρίου έγιναν...

Συλλυπητήρια των οικοδόμων στην οικογένεια του συναδέλφου τους Κούτσικου Βασίλη

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓ/ΤΑ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Το Δ.Σ. του σωματείου μας  εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια  του συναδέλφου Κούτσικου Βασίλη από τη Χούνη Αιτωλ/νίας που απεβίωσε τις 22 Αυγούστου.
Η οικογένεια του συναδέλφου Βασίλη στη μνήμη του  πρόσφερε στο σωματείο μας το ποσό των 200€  για ενίσχυση  του ταξικού αγώνα. 
 Το Δ.Σ. της
ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ  

Πρόγραμμα 40oυ Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στο Αγρίνιο

 Φέτος το φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" συμπληρώνει 40 χρόνια μαχητικής παρέμβασης, αγωνιστικής και ασυμβίβαστης πορείας. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ έχουν ήδη περάσει από διάφορες περιοχές του νομού και κορυφώνονται την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη στο Αγρίνιο, στο προαύλιο του Παπαστρατείου Γυμνασίου.
Το φετινό σύνθημα του Φεστιβάλ είναι από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη " Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων ". Συνεχίζουμε!
 Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή είναι μοναδικό, αντέχει στο χρόνο, είναι μια νεολαιίστικη γιορτή, μια αιχμηρή πολιτική και πολιτιστική  πρόταση. Συνδυάζει την πρωτοπόρα και ανατρεπτική πολιτική πρόταση με πολλές μορφές τέχνης, συναυλίες, αφιερώματα, με αθλητικές δραστηριότητες, με συζητήσεις και εκδηλώσεις με τη συμμετοχή του λαού και της νεολαίας.
Καλούμε τη νεολαία και το λαό της περιοχής να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, να διασκεδάσει και να ακούσει από πρώτο χέρι τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ .

''ΔΕΝ ΚΛΑΙΩ για ΤΩΡΑ''_Νατάσσα Μποφίλιου!!!


ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

Μετά τους φρουτοπαραγωγούς, στο αντιαγροτικό στόχαστρο συγκυβέρνησης και ΕΕ μπήκαν και οι 150.000 οικογένειες των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, με τη μεγάλη μείωση των επιδοτούμων βοσκοτόπων, τη μεγάλη μείωση των εξισωτικών αποζημιώσεων του 2013, καθώς και τη μεγάλη καθυστέρηση της πληρωμής τους. Η κυβέρνηση λέει, ότι η πληρωμή θα γίνει σε 4 δόσεις, ως το τέλος του 2014 (ζήσε Μάη μου!).

            Η αντικτηνοτροφική πολιτική συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΕΕ (ΚΑΠ) οδηγεί σε αφανισμό τη ντόπια παραγωγή και σε μαζικό ξεκλήρισμα τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, σε όφελος των μεγάλων κτηνοτροφικών μονάδων - επιχειρήσεων των βόρειων χωρών της ΕΕ, των εισαγωγέων και μεγαλεμπόρων και σε βάρος των εργαζόμενων καταναλωτών...

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Αγρινίου

Σε κλίμα γόνιμης συζήτησης και προβληματισμού  για όλα τα προβλήματα με τα οποία θα βρεθούμε αντιμέτωποι , (ιδιωτικοποίηση καθαριότητας, ΔΕΥΑ, παιδικοί σταθμοί, δομές, ανταποδοτικότητα κ.α) διεξήχθη χθές 26/8/2014  η συνάντηση  της Λαϊκής Συσπείρωσης, (παράταξης που στηρίζεται από το ΚΚΕ), με το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Αγρινίου. Η ουσία της σημερινής συνάντησης βρίσκεται στο γεγονός ότι...

Εκπαιδευτικοί με αναπηρία και προϋπηρεσία καλούνται να αποδείξουν πως δεν είναι «τρελοί»!!

Η Κατερίνα Μπλέτσα ζητά να πληροφορηθεί το αυτονόητο για ένα κράτος δικαίου που σέβεται τους πολίτες του και εφαρμόζει τη συνταγματική αρχή της ισότητας.

«Ονομάζομαι Μπλέτσα Αικατερινη,είμαι δασκάλα ειδικής εκπαίδευσης-πε71- και γυναίκα με αναπηρία Σύμφωνα με την εγκύκλιο για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην ειδική εκπαίδευση ζητούνται σύμφωνα με το άρθρο 7 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα ν. 3528/2007 ιατρικές γνωματεύσεις παθολόγου και ψυχιάτρου ΜΟΝΟ από τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία. Σήμερα στην πρωτοβάθμια διεύθυνση Τρικάλων μου ζητήθηκε και το χαρτί του ψυχιάτρου....

Στο πλευρό της ΑΔΕΔΥ η ΠΟΕ- ΟΤΑ- Μπλοκάρουν αξιολόγηση και έλεγχο πλαστών


Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Θέματα

































Παρασκήνια









Διεθνή












ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη, από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας

Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα, απόπειρα εκβίασης, παράβαση της νομοθεσίας περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της νομοθεσίας για τα όπλα

Συνελήφθη χθες (26.8.2014) το πρωί, στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, 56χρονος ημεδαπός, υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση, της απόπειρας εκβίασης, της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της νομοθεσίας περί δηλώσεων και ελέγχου περιουσιακής κατάστασης, καθώς και των διατάξεων της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα...

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

40 ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΣΤΙΑ στο Καινούργιο Αγρινίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014
5:00 μ.μ. :Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης 3Χ3
Διαγωνισμός τριπόντων και ελεύθερων βολών
Δημοτικό Στάδιο Καινουρίου
9:00 μ.μ. :Θεατρική παράσταση «Το αφεντικό τρελάθηκε», από το Σχολείο δεύτερης ευκαιρίας....

ΚΚΕ: Ερώτηση για τον καταρροϊκό πυρετό σε Αιτωλοακαρνανία και Ιωάννινα

Ερώτηση σχετικά με τον καταρροϊκό πυρετό στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και των Ιωαννίνων κατέθεσαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Διαμάντω Μανωλάκου.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

«Θέμα: Εγκληματική η αδιαφορία κυβέρνησης και Περιφέρειας για τις δραματικές επιπτώσεις του καταρροϊκού πυρετού στην αιγοπροβατοτροφία.

Τα κρούσματα του καταρροϊκού πυρετού αυξάνονται και πληθαίνουν στην περιοχή Αιτωλοακαρνανίας και Ιωαννίνων, ενώ οι κτηνοτρόφοι  φοβούνται να τα δηλώσουν, γιατί αυτό θα συνοδευτεί με υποχρεωτικό περιορισμό στους στάβλους και...

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Συνελήφθη ένας από τους τρεις δράστες για τη χθεσινή απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Πάτρα
Οι δράστες μετέβηκαν με όχημα στην επιχείρηση 36χρονου, στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας και πυροβόλησαν τουλάχιστον τέσσερις φορές εναντίον του, χωρίς να τον τραυματίσουν
Κατασχέθηκε ένα πιστόλι, τριάντα τρία (33) φυσίγγια και ένα μαχαίρι
Ο δράστης που συνελήφθη βρισκόταν σε ολιγοήμερη άδεια από τις φυλακές, όπου κρατείται
Συνελήφθη, χθες (25-8-2014) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου και ενός ακόμα 29χρονου που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, παράνομης οπλοκατοχής, οπλοφορίας, οπλοχρησία, απειλής και εξύβρισης κατ’ εξακολούθηση.
Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και μία 25χρονη ημεδαπή, η οποία αναζητείται και επέβαινε στο όχημα των δραστών κατά τη χθεσινή απόπειρα.
Ειδικότερα....

Συγχαρητήρια του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα στο Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα»

Τα θερμά του συγχαρητήρια στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «Παναγία Ελεούσα» νομού Αιτωλοακαρνανίας, εκφράζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με αφορμή την εκ νέου θετική αξιολόγηση του Φορέα από την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για θέματα Αποκατάστασης (EPR) που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Η αξιολόγηση του Εργαστηρίου έγινε έπειτα από αίτημα του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, με την EPR, κατά τις 11-12 Ιουνίου 2014 στις Εκπαιδευτικές Μονάδες του Μεσολογγίου και του Αγρινίου αντίστοιχα.
Τα αποτελέσματα απεστάλησαν από τις Βρυξέλλες με θετική αξιολόγηση συμφώνα με...

ΥΔΜΗΔ: Ο στόχος για τις 15.000 απολύσεις θα επιτευχθεί – Έρχονται 400 προσλήψεις σε εφορίες


Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Θέματα

































Παρασκήνια






Διεθνή















Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Θέματα